NE ARAMIŞTINIZ?

İngilizce Düzensiz Fiiller (Irregular Verbs) Testleri ve Cevapları

İngilizce Düzensiz Fiiller (Irregular Verbs) testleri ve cevapları, okul İngilizce dersindeki müfredata uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Konular ve kelimeler okul İngilizcesi ile paraleldir. Toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Soru tipi çoktan seçmeli sistemde hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplarını sayfamızın altında bulunan cevap anahtarı bölümünde görebilirsiniz. Eğlenceli çalışmalar dileriz.

 


They ______ to school yesterday.

 

1.Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) go
B) went
C) gone
D) goes
--------------------------------------------------

 

He _____ it to the blackboard.

 

2. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) wrote
B) write
C) write
D) written
--------------------------------------------------


My son _________ five centimetres last  year.

 

3. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) grow
B) given
C) grown
D) grew
--------------------------------------------------


The Titanic hit an iceberg and ___________.

 

4.Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) drop
B) sinked
C) sank 
D) sink
--------------------------------------------------
 

“TO BREAK”

 

5. Yukarıda verilen fiilin düzensiz hallerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Bring
B) Broken
C) Crashed
D) Brought
--------------------------------------------------
 

They ______ a new house in 1999.

 

6. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) built
B) build
C) bought
D) builded
--------------------------------------------------


I was only gone a minute, and someone ____ my phone!

 

7. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) take
B) taken
C) took
D) shaked
--------------------------------------------------


The movie hasn't already _____, has it?

 

8. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) begin
B) brought
C) began
D) begun
--------------------------------------------------
 

“TO CHOOSE”

 

9. Yukarıda verilen fiilin düzensiz hallerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Chased
B) Chosen
C) Choosed
D) Chase
--------------------------------------------------
 

Is there anyone else who hasn't _____yet?

 

10. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) spoken
B) speak
C) spoke
D) show
--------------------------------------------------
 

I've ______ her name. Can you remember what it is?

 

11. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) forget
B) forgot
C) forgotten
D) forgiven
--------------------------------------------------


“TO RIDE”

 

12. Yukarıda verilen fiilin düzensiz hallerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Raise 
B) Ride
C) Read
D) Rode
--------------------------------------------------


I can't believe they _____________ a guy like that to be president.

 

13.Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) choose
B) chose
C) claim
D) chase
--------------------------------------------------
 

She ______ his book in the car.

 

14. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) left
B) leave
C) dropped
D) written
--------------------------------------------------


15. Aşağaıdaki cümlelerden hangisinde düzensiz fiil kullanımında hata yapılmıştır?

 

A) The dog bit me.
B) I went to the supermarket three hours ago.
C) She eated fruit for lunch.
D) Ali had a bath.
--------------------------------------------------
 

Yesterday she____ an online meeting.

 

16. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) has
B) have
C) get
D) had
--------------------------------------------------
 

I haven't ___ anything yet so I'm really hungry!

 

17. Which option is suitable for the blank?

A) eat
B) eaten
C) ate
D) drank
--------------------------------------------------
 

“TO RISE”

 

18. Yukarıda verilen fiilin düzensiz hallerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Rose
B) Rised
C) Raise
D) Ready
--------------------------------------------------
 

We watched as this huge flock of birds ______ over us.

 

19. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir? 

A) fight
B) flew
C) flow
D) fly
--------------------------------------------------


How long have you guys ______ each other?

 

20. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) teach
B) know
C) knew
D) known
--------------------------------------------------

 

I didn't tear the book. It was ___ when I got it.

 

21.Yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?
 
A) tear
B) torn
C) tought
D) tore
--------------------------------------------------


“TO THROW”

 

22. Yukarıda verilen fiilin düzensiz hallerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Thrown
B) Touch
C) Tore
D) Torch
--------------------------------------------------
 

After the boat had sunk, they _____ to the shore.

 

23. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) swap
B) swipe
C) swam
D) swim 
--------------------------------------------------


It was so cold that the water in the pipes _____ overnight.

 

24. Yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) freeze
B) frozen
C) melt
D) freezed
--------------------------------------------------


He'd been _______ , but he'd never be trusted again.

 

25. Yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) forgive
B) forgiven
C) forgotten
D) forgot
--------------------------------------------------

 

Irregular Verbs İngilizce Soruları Cevap Anahtarı:
 

1.B     7.C       13.B     19.C  25.B
2.A     8.D       14.A     20.D
3.D     9.B       15.C     21.B
4.C     10.A     16.D     22.A
5.B     11.C     17.B     23.C
6.A     12.D     18.A     24.D    

 

Tüm  Sınıf ve Okul İngilizcesi Testleri ve Cevapları  konularımızı sayfamızın en altındaki listemizde görebilirsiniz.

 

Tüm diğer konularımızı  İngilizce Konu Listesi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz

Lütfen değerlendirmenizi yapınız!

Alışveriş Sepetiniz

Sepetiniz henüz boş
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN

Parolanızı mı unuttunuz?
ÜYE DEĞİLSENÜYE OL