NE ARAMIŞTINIZ?

7. Sınıf İngilizce Testleri ve Cevapları

7. Sınıf İngilizce testleri ve cevapları, okul İngilizce dersindeki müfredata uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Konular ve kelimeler okul İngilizcesi ile paraleldir. Toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Soru tipi çoktan seçmeli sistemde hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplarını sayfamızın altında bulunan cevap anahtarı bölümünde görebilirsiniz. Eğlenceli çalışmalar dileriz.

 

He is _______. He always thinks himself and never shares.

 

1.Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) stubborn
B) generous
C) selfish
D) well-built

--------------------------------------------------

 

She is _______. She smiles all the time and looks happy.

 

2. Boşluğa uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) selfish
B) generous
C) tall
D) cheerful

--------------------------------------------------

 

Ahmet: ____________?
Büşra: She has got brown hair.



3. Diyalogta boş bırakılan yere aşağıdaki cümlelerden hangisi gelmelidir?

A) What is your favorite actor
B) What does she look like
C) What does she like doing
D) What do teh look like

--------------------------------------------------

 

4. Yukarıda yapılmakta olan sporun İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir? 

 

A) Swimming
B) Archery
C) Skiing
D) Football

--------------------------------------------------

 

Teacher: It is an individual sport. You can do it on a snowy surface.

Student: ____________.

 

5. Yukarıda verilen bilgiye göre öğrenci hangi spor branşını söylemelidir?

A) Skiing
B) Cycling
C) Karate
D) Yoga

--------------------------------------------------

 

Teacher: _____________? 
Mustafa: He was born in Ohio,U.S

 

6.Aşağıdakilerden hangisi diyalogtaki boşluğa uygun bir cümledir?

A) When was Thomas Edison born
B) Where was Thomas Edison born
C) Why did he learn many languages
D) Did he work on communication

--------------------------------------------------

 


Piri Reis was an important_________.

 

7. Verilen resime göre cümleyi tamamlayan kelime aşağıdakilerden hangisidir? 

A) doctor
B) actor
C) engineer
D) sailor

--------------------------------------------------

 

Nil: Give me one example from carnivores.
Aslı: ______________.

 

8. Verilen diyaloğa göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Dolphin is a carnivore
B) Monkey is a carnivore
C) Eagle is a carnivore
D) Kangaroo is carnivore

--------------------------------------------------

 

Teacher: What should we do to protect endangered animals?

 

9.Aşağıdakilerden hangisi sorulan soruya verilebilecek bir cevaptır?

A) We should keep seas clean.
B) We should cut down trees.
C) We should polute air.
D) We should hunt them.

--------------------------------------------------

 


Tuna: _________________?
Mustafa: My favourite TV programme is a quiz show.

 

10. Diyaloğa uygun soru cümlesi aşağıdakilerden hangisidir?

A) What happened in the programme
B) How often do you watch TV
C) Why do you prefer watching TV
D) What is your favourite TV programme

--------------------------------------------------

 


11. Yukarıdaki resmin tam karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Suitable for eighteen and over
B) Suitable for thirteen and over
C) General audiences
D) Negative examples

--------------------------------------------------

 

12.Aşağıdakilerden hangisi bir televizyon programı değildir?

 

A) Reality show
B) Sitcom
C) Theatre
D) Discussion

--------------------------------------------------

 

You need  ______________ for a wedding party.

 

13. Cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) pumpinks and sweats
B) a cake
C) a party hat
D) a cap

--------------------------------------------------

 

Batuhan: ______ is Ali’s birthday party?
Tarık: It’s on the 26th of April.

 

14. Diyalogta boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) When
B) Where
C) How long
D) What

--------------------------------------------------

 


15. Yukarıda verilen resmi en iyi anlatan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Decorations
B) Party hats
C) Presents
D) Beverages

--------------------------------------------------

When I graduate from university,___________.

 

16. Yukarıdaki resime ve cümleye göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) I will live in a small city.
B) I will start a company
C) I will travel around the world.
D) I will stay at home.

--------------------------------------------------

 

Murat: Will you buy a new car next year?
Orhan: ________, but I will buy a new house.



17. Diyalogta boşluğa gelebilecek cümle aşağıdakilerden hangisidir?

A) No, I don’t
B) No, I won’t
C) Yes, I will
D) Yes, I do

--------------------------------------------------

 

18. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

 

A) House
B) Municipality
C) Amusement park
D) Art gallery

--------------------------------------------------

 

Anıl: Where can I go to buy some fresh bread?
John: You can go to the _______.

 

19. Diyalogtaki boşluğu tamamlayan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) grocery
B) bakery
C) art gallery 
D) police station 

--------------------------------------------------

 

She ___________ Maths now because she ___________ an exam tomorrow.

 

20. Cümledeki boşluklara gelebilecek kelimeler aşağıdakilerden hangisidir?

A) is studying / had
B) will study / is having
C) studies / has
D) is studying / will have

--------------------------------------------------

Ali: I’m _________.
Burak: Why don’t we go out and have some fun?

 

21. Yukarıdaki diyalogta boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
 
A) happy
B) tired
C) bored
D) busy

--------------------------------------------------

 



22. Yukarıda verilen resmin İngilizce karşılığı nedir?

 

A) Solar energy 
B) Nuclear waste
C) Recycle bin
D) Wind energy

--------------------------------------------------

 


Because of _______________, sea levels are rising quickly.

 

23. Yukarıdaki cümleyi tamamlayan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) air pollution
B) global warming
C) deforestation
D) nuclear waste

--------------------------------------------------

 

24. Aşağıdaki terimlerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

 

A) Solar system
B) Earth
C) Jupiter
D) Saturn

  

--------------------------------------------------

There are eight ___________ in our solar system.

 

25. Cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) astronauts
B) atmospheres
C) planets
D) systems

--------------------------------------------------

 

7. SINIF İNGİLİZCE SORULARI CEVAP ANAHTARI:
 

1.C    7.D     13.B   19.B  25.C
2.D    8.C     14.A   20.D
3.B    9.A     15.D   21.C
4.C   10.D    16.C   22.D
5.A   11.B    17.B   23.B
6.B   12.C    18.A   24.A    

 

 

Tüm  Sınıf ve Okul İngilizcesi Testleri ve Cevapları  konularımızı sayfamızın en altındaki listemizde görebilirsiniz.

 

Tüm diğer konularımızı  İngilizce Konu Listesi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz

Lütfen değerlendirmenizi yapınız!

Alışveriş Sepetiniz

Sepetiniz henüz boş
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN

Parolanızı mı unuttunuz?
ÜYE DEĞİLSENÜYE OL