NE ARAMIŞTINIZ?

6. Sınıf İngilizce Testleri ve Cevapları

6. Sınıf İngilizce testleri ve cevapları, okul İngilizce dersindeki müfredata uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Konular ve kelimeler okul İngilizcesi ile paraleldir. Toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Soru tipi çoktan seçmeli sistemde hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplarını sayfamızın altında bulunan cevap anahtarı bölümünde görebilirsiniz. Eğlenceli çalışmalar dileriz.


It’s quarter to seven.

 

1.Yukarıda verilen saat cümlesinin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 5:45
B) 6:45
C) 7:45
D) 8:45

--------------------------------------------------

 

Hülya: _____________?
Ali: On the weekends.

 

2. Boşluğa uygun soru cümlesi aşağıdaki cümlelerden hangisidir?

A) What is the date today
B) What do you do after school
C) What time is it
D) When do you visit your aunt

--------------------------------------------------

 

It’s twenty five to four.

 

3. Yukarıda verilen saat cümlesinin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 4:25
B) 3:45
C) 3:35
D) 4:45

--------------------------------------------------

 

Teacher: I need one example for healthy foods.
Pınar: ________________.

 

4. Diyalogta boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Muffin
B) Egg
C) Honey
D) Tomato

--------------------------------------------------

 

5. Yukarıda verilen görsellere uygun cümle aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) I like fries, but I don’t like honey.
B) I like olives, but I don’t like cheese.
C) I like fries, but I don’t like cheese.
D) I like cheese, but I don’t like fries.

--------------------------------------------------

 


6. Verilen resimi en iyi anlatan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Town
B) Skyscrapers
C) Downtown
D) Traffic jam

--------------------------------------------------

 

7. Verilen resimleri en iyi anlatan cümle aşağıdakilerden hangisidir? 

 

A) Apple is more expensive than watermelon.
B) Watermelon is more expensive than apple.
C) Watermelon is more cheaper than apple.
D) Peach is more cheaper than apple.

--------------------------------------------------

 


Nil: Why do you live in a village?
Sıla: ___________________.

 

8. Verilen diyaloğa göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Because the downtown is more crowded than the village.
B) Because the village is more crowded than downtown.
C) I don’t like living in a village.
D) Because it’s noisier than the downtown. 

--------------------------------------------------

 

The weather is_______ at the moment. I feel upset. 


9.Aşağıdakilerden hangisi verilen saate göre en uygun cümledir?

A) freezing
B) hailing
C) raining and lightning
D) sunny

--------------------------------------------------

 

Teacher: How do you feel on stormy days?
Mustafa: ___________________. 


10. Resime ve diyaloğa uygun cümle aşağıdakilerden hangisidir?

A) I feel happy.
B) I feel moody.
C) I feel energetic.
D) I feel scared.

--------------------------------------------------


11. Yukarıdaki resimi en iyi anlatan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Roller coaster
B) Bumber cars
C) Carrousel
D) Ferris wheel

--------------------------------------------------


Hasan______ ghost trains. He ______ nervous about them.

 

12.Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) feels / hates
B) hates / feels
C) loves / feels
D) likes / hates

--------------------------------------------------

 

He repairs electrical devices. He is a/an________.

 

13. Cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Doctor
B) Mechanic
C) Pilot
D) Engineer

--------------------------------------------------

 

Batuhan: ______________?
Tarık: He is a doctor.

 

14. Diyalogta boşluğa gelebilecek soru aşağıdakilerden hangisidir?

A) What can he do
B) Who can drive a car
C) What does your father do
D) What’s your dream job

--------------------------------------------------

 

 

15. Yukarıda verilen resimde aşağıdakilerden hangisi yapılamaz?

 

A) Sunbathing
B) Hiking
C) Diving
D) Sailing

--------------------------------------------------

 

Buse: _________________?
Ayşe: I was at the seaside.

 

16. Yukarıdaki diyaloğa göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Where were you last holiday
B) What did you do last holiday
C) Did you visit your grandmother last holiday
D) Did you do your homework

--------------------------------------------------

 

17. “Walk” fiilinin geçmiş zaman hali aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

 

A) Walks
B) Walked
C) Walkded
D) Walking

--------------------------------------------------

 

18. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

 

A) Dictionary
B) Novel
C) Library
D) Sandcastle

--------------------------------------------------


The apple is standing ______ the box.

 

19. Cümledeki boşluğu verilen resime göre tamamlayan aşağıdakilerden hangisidir?

A) opposite
B) near
C) in front of 
D) next to     

--------------------------------------------------


Arda: ______________?
Dilara: I borrowed some novels.

 

20. Diyalogta boşluğa gelebilecek soru aşağıdakilerden hangisidir?

A) Did you use any of my pencils
B) What did you do in the library yesterday
C) Where were you at 2 p.m yesterday
D) How many books did you read last month

--------------------------------------------------

 


I didn’t do my homework ______.

 

21. Yukarıda verilen cümlenin sonuna aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
 
A) tomorrow
B) today
C) last week
D) next year

--------------------------------------------------

 

Teacher: What should we do to save our environment?

Murat: _______________.

 

22. Yukarıda verilen diyalogta boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelemez?

A) We should use less water 
B) We shouldn’t waste energy
C) We should recycle paper
D) We should harm animals

--------------------------------------------------


23. Yukarıdaki resimi en iyi anlatan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Recycling bin
B) Trash bin
C) Light
D) Box

--------------------------------------------------

“CANDIDATE”

 

24. Yukarıda verilen kelimenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Başkan
B) Aday
C) Seçim kampanyası
D) Seçim

--------------------------------------------------


25. Aşağıda verilen kelimelerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

 

A) Vote
B) Democracy
C) Election
D) Teacher

 

--------------------------------------------------

 

6. SINIF İNGİLİZCE SORULARI CEVAP ANAHTARI:
 

1.B    7.B      13.D   19.C  25.D
2.D    8.A      14.C   20.B
3.C    9.C      15.B   21.C
4.A   10.D     16.A   22.D
5.C   11.A     17.B   23.A
6.D   12.B     18.D   24.B    

 

 

Tüm  Sınıf ve Okul İngilizcesi Testleri ve Cevapları  konularımızı sayfamızın en altındaki listemizde görebilirsiniz.

 

Tüm diğer konularımızı  İngilizce Konu Listesi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz

Lütfen değerlendirmenizi yapınız!

Alışveriş Sepetiniz

Sepetiniz henüz boş
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN

Parolanızı mı unuttunuz?
ÜYE DEĞİLSENÜYE OL