NE ARAMIŞTINIZ?

5. Sınıf İngilizce Testleri ve Cevapları

5. Sınıf İngilizce testleri ve cevapları, okul İngilizce dersindeki müfredata uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Konular ve kelimeler okul İngilizcesi ile paraleldir. Toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Soru tipi çoktan seçmeli sistemde hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplarını sayfamızın altında bulunan cevap anahtarı bölümünde görebilirsiniz. Eğlenceli çalışmalar dileriz.

 


Hello! I’m Antonio. I speak _______. I’m from _____.

 

1. Verilen cümledeki boşlukları resime göre doldurunuz.

A) Spanish / Spain
B) Italian / Italy
C) German / Germany
D) Turkish / Turkey

--------------------------------------------------

 

Mustafa: ___________________?
Ali: I speak English, Spanish, and German. 

 

2. Boşluğa uygun seçeneği işaretleyiniz.

A) What’s your name
B) Where are you from 
C) What’s your favorite class
D) How many languages do you speak

--------------------------------------------------

 

Ayşe: ______________?
Ahmet: My favorite class is Art. 


3. Verilen cümlenin İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) What’s your favorite class
B) Do you like music
C) Where are you from
D) Which classes do you have today

--------------------------------------------------

 


4. Verilen görseli en iyi anlatan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) School 
B) Post office
C) Cinema
D) Pharmacy

--------------------------------------------------

 

The pharmacy is _________ the bank and school.

 

5. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) next
B) opposite
C) near
D) between

 

--------------------------------------------------


Hüseyin: Where is the Maiden’s Tower?
Elif: ___________________.

 

6. Boş bırakılmış yere uygun cümleyi bulunuz.

A) It is in Ankara
B) It is in İstanbul
C) It is in İzmir
D) It is in Adana

--------------------------------------------------


7. Verilen resimleri en iyi anlatan cümle aşağıdakilerden hangisidir? 

 

A) I can swim well but I hate math.
B) I love doing origami but I dislike sculpting.
C) I like drinking hot chocolate but I hate tea.
D) I love climbing a mountain but I don’t like  playing chess.

--------------------------------------------------

Nehir: Where do you play dodgeball?
Sıla: ___________________.

 

8. Verilen diyaloğa göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) In the cinema, between school and park
B) In the pharmacy, near the bank
C) In the park, next to our school
D) In the hospital, next to the bank

--------------------------------------------------

 

9.Aşağıdakilerden hangisi verilen saate göre en uygun cümledir?

 

A) It’s half past nine.
B) It’s quarter past nine.
C) It’s quarter to ten.
D) It’s five past nine.

--------------------------------------------------

I. He goes to school.
II. He gets up.
III. He has breakfast.
IV. His classes start.

 

10. Verilen aktiviteleri zamana uygun şekilde sıralayan aşağıdakilerden hangisidir?

A) II-I-III-IV
B) IV-I-II-III
C) I- II- III- IV
D) II-III-I-IV

--------------------------------------------------

 


11. Yukarıdaki numaranın İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Ninety-five
B) Eighty-six
C) Ninety-six
D) Seventy-four

--------------------------------------------------



He has got a toothache. He _________ go to the dentist.

 

12. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) should
B) can’t
C) don’t
D) shouldn’t

--------------------------------------------------

 

Mustafa: I feel cold.
Ali: _____________.


 
13. Verilen diyaloğa göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) You should see a dentist.
B) You shouldn’t carry heavy things.
C) You shouldn’t drink cold water.
D) You should get a blanket.

--------------------------------------------------

 

Burak: _____________?
Tarık: It’s Spiderman.

 

14. Diyalogta boşluğa gelebilecek soru aşağıdakilerden hangisidir?

A) What is your favorite film
B) Do you like watching movies
C) What kind of a movie is it
D) What is it about

--------------------------------------------------

 


15. Yukarıda verilen resim hangi film türüne aittir?

 

A) Horror
B) Documentary
C) Animation
D) Action

--------------------------------------------------

 

Buse: Do you like action films?
Ayşe: No I don’t. I ______ them.

 

16. Yukarıdaki diyaloğa göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) love
B) think
C) like
D) hate

--------------------------------------------------

 

 

17. Diyalogtaki boşluklara gelebilecek kelimeler aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Where / in
B) When / in
C) When / at
D) Where / on

--------------------------------------------------

 

18. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklıdır?

 

A) October
B) April
C) Spring
D) June

--------------------------------------------------

 


I love ___________.

 

19. Cümledeki boşluğu resimdeki aktivite ile ilişkilendiren kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) cycling
B) swimming
C) playing basketball
D) driving a car 

--------------------------------------------------

 

Arda: ___________?
Dilara: It's horse riding.

 

20. Diyalogta boşluğa gelebilecek soru aşağıdakilerden hangisidir?

A) Would you like to come with me
B) Would you like to play volleyball
C) Do you like sports
D) What’s your favorite activitiy

--------------------------------------------------

 


21. Yukarıda verilen tablodaki boşlukları tamamlayan harfler aşağıdakilerden hangisidir?
 
A) A-U-A-E 
B) A-E-A-D
C) E-A-U-C
D) A-U-D-A

--------------------------------------------------


22. Yukarıda görselde verilen hayvanın İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Donkey
B) Snake
C) Monkey
D) Elephant

--------------------------------------------------


The doctor is _______ the dog.

 

23. Resime göre boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) climbing
B) playing
C) feeding 
D) examining

--------------------------------------------------

 

Teacher: When is the Children’s Day?
Elif: _________.

 

24. Diyalogtaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) 29th October
B) 23rd April
C) 19th May
D) 30th August
 

--------------------------------------------------

576

25. Yukarıda verilen sayının İngilizce yazımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

 

A) Seven hundred and sixty-five
B) Six hundred and fourty-seven 
C) Five hundred and seventy-six
D) Five hundred and fifty-seven
 

--------------------------------------------------
 

5. SINIF İNGİLİZCE SORULARI CEVAP ANAHTARI:


1.B    7.D    13.D   19.A  25.C
2.D    8.C    14.A   20.D
3.A    9.B    15.B   21.B
4.C    10.D  16.D   22.C 
5.D    11.C  17.B   23.D
6.B    12.A  18.C   24.B    
 

 

Tüm  Sınıf ve Okul İngilizcesi Testleri ve Cevapları  konularımızı sayfamızın en altındaki listemizde görebilirsiniz.

 

Tüm diğer konularımızı  İngilizce Konu Listesi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz

Lütfen değerlendirmenizi yapınız!

Alışveriş Sepetiniz

Sepetiniz henüz boş
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN

Parolanızı mı unuttunuz?
ÜYE DEĞİLSENÜYE OL