NE ARAMIŞTINIZ?

4. Sınıf İngilizce Testleri ve Cevapları

4. Sınıf İngilizce testleri ve cevapları, okul İngilizce dersindeki müfredata uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Konular ve kelimeler okul İngilizcesi ile paraleldir. Toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Soru tipi çoktan seçmeli sistemde hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplarını sayfamızın altında bulunan cevap anahtarı bölümünde görebilirsiniz. Eğlenceli çalışmalar dileriz.


1.Resimi en iyi anlatan cümle aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Turn on the light.
B) May I come in?
C) Sit down!
D) Count to twelve.

--------------------------------------------------

 

Forty three – Forty four – _____ - Forty six

 

2. Boşluğa uygun seçeneği işaretleyiniz.

A) Forty seven
B) Forty one
C) Twenty eight
D) Forty five

--------------------------------------------------

 

Silgini alabilir miyim?

 

3. Verilen cümlenin İngilizce karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Give me the eraser!
B) May I take your eraser?
C) May I take your chalk?
D) May I ask a question?

--------------------------------------------------

 

Tarık: _____________?
John: I am from England.

 

4. Verilen diyaloğa göre boşluğa gelebilecek cümle aşağıdakilerden hangisidir?

A) Where are you 
B) What is your name
C) What are your hobbies
D) Where are you from

--------------------------------------------------

 


5. Aşağıdakilerden hangisi verilen bayrağın ülkesini temsil eder?

 

A) Italy
B) France
C) Spain
D) Germany
--------------------------------------------------

 

 

Hüseyin: Can she cook?
Elif: _____________.

 

6. Boş bırakılmış yere uygun cümleyi bulunuz.

A) No, she can’t
B) Yes, she can
C) No, he can’t
D) Yes, he can

--------------------------------------------------



This is Superman. He ___________. 

 

7. Verilen resime göre cümleyi tamamlayınız.  

A) can drive a car
B) can’t help people 
C) can fly
D) can’t climb

--------------------------------------------------

8. Verilen resime en uygun aktivite aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) doing puzzles
B) skipping rope
C) playing football
D) riding a bike

--------------------------------------------------

Ayşe: Do you like swimming?
Uğur: ___________.

 

9.Resime ve diyaloğa göre uygun cümle aşağıdakilerden hangisidir?

A) No,I don’t like swimming
B) Yes, I like playing tennis
C) No, I don’t like playing video games.
D) Yes, I like swimming.

--------------------------------------------------


Aylin: What time is it in İstanbul?
Murat: _____________.


10.Verilen saate ve diyaloğa uygun cümle hangisidir?

A) It is nine o’clock in İstanbul
B) It is two o’clock in İstanbul
C) It is four o’clock in İstanbul
D) It is eight o’clock in İstanbul

--------------------------------------------------

 

Dilara: What do you do in the morning?
Berkay: _______________.

 

11. Diyalogta boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) I do my homework
B) I play football
C) I brush my teeth
D) I meet with my friends

--------------------------------------------------


The cat is ______ the table and the dog is _____ the table.

 

12. Yukarıdaki cümleyi verilen resime göre tamamlayınız.

A) on / under
B) behind / under
C) near / on
D) in front of / behind

--------------------------------------------------



“DENEY” 

13. Verilen kelimenin İngilizce anlamı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

 

A) Measure
B) Colour
C) Brush
D) Experiment

--------------------------------------------------


He is a ______.

 

14. Verilen görsele uygun olarak cümleyi tamamlayınız.

A) policeman
B) fireman
C) waiter
D) teacher

--------------------------------------------------

 

It is rainy today. Bring your ________.

 

16. Resime göre cümlede boş bırakılan yere gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) jacket
B) sunglasses
C) umbrella
D) hat

--------------------------------------------------

It is sunny today. Put on your ______.

 

17. Verilen resime en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) gloves
B) T-shirt
C) jacket
D) scarf

--------------------------------------------------


18. Verilen resime göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

 

A) She has green eyes.
B) She is blonde.
C) She has long hair.
D) She has curly hair.

--------------------------------------------------


Beyza: ______________?
Murat: He has short hair. His eyes are blue. 

 

19. Diyalogta boş bırakılan yere aşağıdaki cümlelerden hangisi gelmelidir?

A) What is his name
B) What does he look like
C) How old is he
D) Where is he 

--------------------------------------------------


20. Verilen resimi en iyi anlatan cümle aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) He has straight hair and he has beard. 
B) He has curly hair and he has blue eyes.
C) He has long hair and brown eyes.
D) He has straight hair and he has green eyes.

--------------------------------------------------

 

21. Aşağıda verilenlerden hangisi farklıdır?
 
A) Ice cream
B) Chicken
C) Pasta
D) Orange juice

--------------------------------------------------
 

Pelin: I am thirsty and I want some________.

 

22. Verilen cümle ile ilgili boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) soup
B) honey
C) water
D) apple

--------------------------------------------------

 

Betül: ____ he hungry?
Deniz: No, he _____.

 

23. Verilen diyalogta boşluklara aşağıdakilerden hangileri gelmelidir?

A) Are / is
B) Is / isn’t
C) Is / is
D) Is / aren’t

--------------------------------------------------

24. Aşağıdakilerden hangisi resimdeki yiyeceği temsil eder?

 

A) Sandwich
B) Chicken
C) Soup
D) Salad

--------------------------------------------------


I want a glass of water.

 

25. Verilen cümlenin Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ben bir bardak çay istiyorum.
B) Ben kahve istiyorum.
C) Ben dondurma yemek istiyorum.
D) Ben bir bardak su istiyorum.

--------------------------------------------------

 

4. SINIF İNGİLİZCE SORULARI CEVAP ANAHTARI:
 

1. C    7.C   13.D   19.B  25.D
2. D    8.B   14.B   20.A
3. B   9.D    15.D   21.D
4. D   10.B  16.C   22. C
5. C   11.C  17.B   23.B
6. B   12.A  18.D   24.A

 

 

Tüm  Sınıf ve Okul İngilizcesi Testleri ve Cevapları  konularımızı sayfamızın en altındaki listemizde görebilirsiniz.

 

Tüm diğer konularımızı  İngilizce Konu Listesi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz

Lütfen değerlendirmenizi yapınız!

Alışveriş Sepetiniz

Sepetiniz henüz boş
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN

Parolanızı mı unuttunuz?
ÜYE DEĞİLSENÜYE OL