NE ARAMIŞTINIZ?

2. Sınıf İngilizce Testleri ve Cevapları

2. Sınıf İngilizce testleri ve cevapları, okul İngilizce dersindeki müfredata uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Konular ve kelimeler okul İngilizcesi ile paraleldir. Toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Soru tipi çoktan seçmeli sistemde hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplarını sayfamızın altında bulunan cevap anahtarı bölümünde görebilirsiniz. Eğlenceli çalışmalar dileriz.

 

1. Görseli en iyi anlatan kelimeyi bulunuz.

A) Car
B) Ambulance
C) Police car
D) Truck
--------------------------------------------------

2. Görseli en iyi anlatan kelimeyi bulunuz.

A) Basketball
B) Train
C) Computer
D) Microphone

--------------------------------------------------

A ___________

3. Boş bırakılan yere uygun kelimeyi seçiniz.

A) stadium
B) train
C) jacket
D) umbrella

--------------------------------------------------

 An ______

4. Boşluğa uygun kelimeyi bulunuz.

A) orange
B) watermelon
C) peach
D) apple

--------------------------------------------------


5. It is ____________.

Boşluğa uygun kelimeyi seçiniz.

A) a stadium
B) a market
C) a camp
D) an artist

--------------------------------------------------

Good _______!

6. Boşluğa uygun kelimeyi seçiniz.

A) night
B) afternoon
C) morning
D) day

--------------------------------------------------


______ to meet you!

7. Boşluğa uygun kelimeyi bulunuz.  

A) What
B) Nice
C) Good
D) How

--------------------------------------------------

Good _____!

8. Boşluğa uygun kelimeyi seçiniz.

A) soon
B) hello
C) bye
D) meet

--------------------------------------------------

A: What is your name?
B: ____ name is Pınar.

9. Boşluğa uygun kelimeyi seçiniz.

A) My
B) Your
C) Hello
D) Nice

--------------------------------------------------


Hello, I ____ Hüseyin.

10. Boşluğa uygun kelimeyi seçiniz.

A) is
B) a
C) are
D) am

--------------------------------------------------

A: __________?
B: Fine. And you?

11. Diyalogta boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) Who are you
B) How are you
C) I am good
D) Hello

--------------------------------------------------

12. Yandaki görseli en iyi anlatan kelimeyi seçiniz.

A) Eraser
B) School bag
C) Pencil case
D) Board

--------------------------------------------------

13. Görseli en iyi anlatan kelimeyi seçiniz.

A) Chair
B) Book
C) Desk
D) Board

--------------------------------------------------

14. Sıralama hangi şıkta doğru verilmiştir?

A) Two, Six , Nine
B) Six, Nine, One
C) Six, Three, Seven
D) Six, Two, Eight

--------------------------------------------------

 

There are  _______.

15. Cümleye uygun olan şıkkı işaretleyiniz.

A) five boards
B) four pencils
C) five desks
D) seven crayons

--------------------------------------------------

16. Resime uygun rengi bulunuz.

A) Black
B) White
C) Yellow
D) Orange

--------------------------------------------------


17. Görseldeki balonların renkleri hangi şıkta doğru verilmiştir?

A) Pink, Yellow, Blue
B) Yellow, Red, Blue
C) Yellow, Orange, Black
D) Brown, Purple, Green

--------------------------------------------------

Ahmet: Do you walk?
Ezgi: Yes, .............. .

18. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) I am
B) I don’t
C) I do
D) I can

--------------------------------------------------


19. Görseli en iyi anlatan kelimeyi seçiniz.

A) Slide
B) Run
C) Walk
D) Jump

--------------------------------------------------


20. Görseli en iyi anlatan kelimeyi seçiniz.

A) Ear
B) Shoulder
C) Nose
D) Eye

--------------------------------------------------


21. Görselle ilgili cümlelerden hangisi doğrudur?

A) I have got two heads.
B) I have got three heads.
C) I have got one head.
D) I have got four heads.

--------------------------------------------------

22. Görseldeki hayvanın ismi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Cat
B) Turtle
C) Lion
D) Dog

--------------------------------------------------

The cats are ________.

23. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) on the car
B) in the car
C) in the tree
D) on the table

--------------------------------------------------

A snake can ________.

24. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) fly
B) walk
C) swim
D) dance

--------------------------------------------------

A lion can run fast, but it can’t ______.

25. Boşluğa uygun olarak aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) jump
B) walk
C) climb
D) fly

 

--------------------------------------------------

 

2. SINIF İNGİLİZCE SORULARI CEVAP ANAHTARI:

 

1.B     7.B    13.C  19.A  25.D
2.C     8.C    14.D  20.C
3.B     9.A    15.B  21.B
4.D    10.D   16.D  22. D
5.C    11.B   17.B   23.B
6.A    12.B   18.C   24.C

 

 

Tüm  Sınıf ve Okul İngilizcesi Testleri ve Cevapları  konularımızı sayfamızın en altındaki listemizde görebilirsiniz.

 

Tüm diğer konularımızı  İngilizce Konu Listesi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz

Lütfen değerlendirmenizi yapınız!

Alışveriş Sepetiniz

Sepetiniz henüz boş
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN

Parolanızı mı unuttunuz?
ÜYE DEĞİLSENÜYE OL