NE ARAMIŞTINIZ?

İngilizce İlgi Zamirleri (Relative Clauses) Testleri ve Cevapları

İngilizce İlgi Zamirleri (Relative Clauses) testleri ve cevapları, okul İngilizce dersindeki müfredata uyumlu şekilde hazırlanmıştır. Konular ve kelimeler okul İngilizcesi ile paraleldir. Toplam 25 sorudan oluşmaktadır. Soru tipi çoktan seçmeli sistemde hazırlanmıştır. Tüm soruların cevaplarını sayfamızın altında bulunan cevap anahtarı bölümünde görebilirsiniz. Eğlenceli çalışmalar dileriz.

 

The Galata Tower _____overlooks the Bosphorus, the Golden Horn, and the Sea of Marmara has the most spectacular view in Istanbul.

 

1. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) what
B) which
C) who
D) where

--------------------------------------------------

 

The west of Turkey is much different from the east____ people follow a much more traditional lifestyle.

 

2. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) where
B) which
C) when
D) who

--------------------------------------------------

 

I think we should hire him because he is a talented young man____ abilities include fluency in three languages. 

 

3. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) whom
B) what
C) when
D) whose

--------------------------------------------------

 

Michael Douglas, _____ father was the famous actor Kirk Douglas is one of Hollywood’s most highly paid stars.

 

4. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) which
B) whom
C) whose 
D) what

--------------------------------------------------

 

In spite of many studies, no one is quite sure _______the famous statue on Easter Island were built.

 

5. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) whom
B) how
C) who
D) only

--------------------------------------------------

 

I don’t remember the boy ____ lives in the Netherlands.

 

6. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) who
B) when
C) which
D) where

--------------------------------------------------

 

1881 is the year ____ Atatürk was born.

 

7. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) where
B) whom
C) when
D) how

--------------------------------------------------


Before going to the cinema, meet me beside____the tram stops at Fenerbahçe.

 

8. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) which
B) how
C) where
D) what

--------------------------------------------------

 

There is a cafe on the second-floor_____ you can get something to eat if you are hungry.

 

9. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) which
B) where
C) when
D) whose

--------------------------------------------------

 

I don’t know___ to send an e-mail.

 

10. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) which
B) whose
C) how
D) when

--------------------------------------------------

 

I insisted that she should tell me____she was crying for, but she wouldn't.

 

11. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) why
B) which
C) when
D) what

--------------------------------------------------

 

The dog ____ ate the meal is now barking.

 

12. Yukarıdaki cümlede boşluğa gelebilecek kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) which
B) where
C) how
D) when

--------------------------------------------------

 

1995 is the year ____ they got married.

 

13. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) what
B) when
C) where
D) which

--------------------------------------------------

 

She was the last person________I would have suspected of such selfish behavior.  

 

14. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) what
B) which
C) whom
D) when

--------------------------------------------------

 

I don’t know____invited all these strange people.

 

15. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) when
B) which
C) whose
D) who

--------------------------------------------------

 

The best way_____ sure your bills are paid on time is by paying them through direct debit

 

16. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) to make
B) made
C) making
D) to be made

--------------------------------------------------

 

The crops_____ by the settlers provided a good enough harvest for them to be able to survive their first winter.      

 

17. Which option is suitable for the blank?

A) to be planting
B) planted
C) having planted
D) to plant

--------------------------------------------------

 

Charles Dickens,____was one of the most popular novelists of the 19th century, is particularly remembered for the wonderful characters he created.

 

18. Paragraftaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

A) whose
B) which
C) who
D) what

--------------------------------------------------

 

India has a population of over a billion, more than half _____ is below the official poverty level. 

 

19. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir? 

A) for which
B) of which
C) for whose
D) what

--------------------------------------------------

 

There is a new gallery on the roof top of a building in Galata_____has a marvelous view of both the Bosphorus and the Golden Horn.

 

20. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) which
B) whom
C) where
D) what

--------------------------------------------------

 

We need to find out_____can be done about our problems.

 

21. Yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?
 
A) who
B) where
C) which
D) what

--------------------------------------------------

 

I'm afraid we don't have the item______ you are looking for in stock at the moment.

 

22. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir? 

A) what
B) where
C) ---
D) how

--------------------------------------------------

 

I think______you need is a few hours rest.

 

23. Boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) where
B) what
C) which
D) who 

--------------------------------------------------

 

There is someone _____ wants to talk to you.

 

24. Yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) what
B) where
C) whose
D) who

--------------------------------------------------

 

Some people feel that Bodrum is nicer in winter______ there are hardly any tourists.

 

25. Yukarıdaki boşluğa gelebilecek en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) when
B) where
C) which
D) why

--------------------------------------------------

 

Relative Clause İngilizce Soruları Cevap Anahtarı:
 

1.B     7.D       13.B     19.B  25.A
2.A     8.C       14.C     20.A
3.D     9.B       15.D     21.D
4.C     10.C     16.A     22.C
5.B     11.D     17.B      23.B
6.A     12.A     18.C      24.D    

 

 

Tüm  Sınıf ve Okul İngilizcesi Testleri ve Cevapları  konularımızı sayfamızın en altındaki listemizde görebilirsiniz.

 

Tüm diğer konularımızı  İngilizce Konu Listesi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Yorum Yazabilirsiniz

Lütfen değerlendirmenizi yapınız!

Alışveriş Sepetiniz

Sepetiniz henüz boş
ALIŞVERİŞE DEVAM ET

HESABINIZA GİRİŞ YAPIN

Parolanızı mı unuttunuz?
ÜYE DEĞİLSENÜYE OL